dietiste-balen.be
sportdietiste.be
Groepspraktijk Samen in Balans: Home Groepspraktijk Samen in Balans: E-mail Groepspraktijk Samen in Balans: Info
SportdietisteDieetGezondheidFitDieetGroentenDieetGezondSporten
The first step to getting anywhere is deciding you're not willing to stay where you are
DSC02301.JPGDSC02303.JPGDSC02306.JPGDSC02307.JPG

Diëtisten

Consultaties

Heb je beslist dat je je overtollige kilo's weg wil werken of had je graag advies omtrent sportvoeding, cholesterol, diabetes, kindervoeding, ... dan bel je best voor een afspraak.  Je kan ook bij ons terecht indien je kampt met een eetstoornis zoals eetbuien, boulemia nervosa, anorexia nervosa.  Wij zullen je graag helpen.

Wat staat je te wachten?

Eerste consultatie

  • Kennismaking, invullen dossier met algemene gegevens en probleembespreking.
  • Antropometrie: gewicht en lengte bepalen, vetmassa bepalen (via bio-elektrische impedantie voor iedereen en met huidplooimeter voor sporters), middelomtrek bepalen.
  • Opvraging eetpatroon (+ sportpatroon en sportvoeding voor sporters).
  • Aanpassing van het eetpatroon.
  • Samenvatten welke veranderingen in het voedingspatroon nodig zijn, rekening houdend met de levensstijl en de wensen van de patiënt. Dit wordt in een voorlopig dagschema verwerkt.

Voor sporters zie "sportvoeding".

Kinderen van 6 tot 12 jaar met gewichtsproblemen krijgen bij ons een apart programma. Om kinderen op een speelse manier meer te leren rond gezonde voeding werken we met eetcontractjes en korte leermomentjes rond de voedingdriehoek. 

Elke sessie wordt er een persoonlijk contract opgesteld met doelstellingen (vb. 0.5 L water per dag drinken of 1 stuk fruit per dag eten…), waaraan ook een leuke beloning wordt gekoppeld indien het kind goed aan zijn/haar doelstellingen werkt.
Daarnaast gaan we elke keer op een speelse manier iets leren rond een bepaalde groep uit de voedingsdriehoek. Zo leren de kinderen (maar ook de ouders) wat goede en minder goede keuzes zijn.
 

Bij mensen met een eetstoornis zal het eerste consult vooral een kennismakingsgesprek zijn, waarbij ik de eetstoornis goed in kaart tracht te brengen.  Er wordt o.a. nagevraagd hoe en wanneer de eetstoornis ontstaan is, hoe het gewichtsverloop van de laatste jaren is...  We bekijken om welke eetstoornis het gaat, we schatten de ernst in en stellen een gepast behandelplan op.

Tarief: 65 euro (duur: 1u)

Tweede consultatie

  • Evaluatie van het voedingspatroon: wat lukt er goed, bespreken van problemen en eventuele vragen beantwoorden.
  • Wegen en gewichtsverlies bepalen (indien men komt voor vermagering)
  • Verdere richtlijnen/tips meegeven.

Voor sporters "zie sportvoeding".

Tarief: 32,5 euro (duur: 30 min)

Verdere consultaties

Tijdens een opvolgconsultatie wordt steeds de voorbije periode besproken, zijn er problemen, wat gaat er goed, zijn er vragen,... De voeding wordt regelmatig opnieuw opgevraagd om te vermijden dat onvoldoende voedingsstoffen worden opgenomen. 

Elke consultatie wordt het gewicht bepaald, regelmatig wordt ook een vetmeting gedaan of een bepaling van de middelomtrek.

Tarief:

_ lange opvolgconsultatie: €32,5 (30 min)

- korte opvolgconsultatie: €22 euro (motivatiekaart = 21 euro per consult) (duur: 20 min)

Tarief voor sporters, kinderen met gewichtsproblemen: €32,5 per consult (30 min.)

Tarief voor mensen met eetstoornissen/emo-eters: € 32,5-65 per consult (30-60 min.)

U krijgt elke consultatie een gezond en lekker recept mee en regelmatig mag u informatieve folders, staaltjes of brochures ontvangen. Daarnaast krijgt u heel wat informatie via onze infoblaadjes die u o.a. vertellen welk vlees goed is, welke koeken geschikt zijn in een vermageringsdieet, welke vetstoffen u best gebruikt,...

Bepaalde ziekenfondsen betalen een deel van de consultaties terug. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot uw diëtiste.

Leer meer over onze dietisten en de consultaties.